Actie schoenendoos: voor jou… van mij… Actie schoenendoos: voor jou… van mij…

 
Actie schoenendoos: voor jou… van mij…
De voorbereiding voor Actie4kids 2017 - 2018 is van start gegaan! Samen met u willen wij 50.000 kinderen blij maken met een mooie versierde schoenendoos vol met schoolspullen, hygiëne producten, speelgoed en een knuffel. Dit jaar gaan de schoenendozen naar landen in West Afrika, Oost Europa, het Midden Oosten en de kinderen van vluchtelingen in Europa.
In Nederland maken wij ons druk over de prestaties van de school waar onze kinderen op
zitten. Maar wat als er helemaal geen school is? In Nederland zijn we bezorgd over de hoeveelheid suiker die onze kinderen binnenkrijgen door alle frisdranken. In ontwikkelingslanden sterven er jaarlijks 3 miljoen kinderen jonger dan 5 jaar aan ondervoeding. In Nederland bedenken we campagnes tegen (cyber)pesten, terwijl miljoenen kinderen in oorlogsgebieden bedreigd worden met de dood. In Nederland moeten we prioriteiten stellen hoe we ons begrotingsoverschot gaan verdelen, elders in de wereld leeft 1 op de 2 kinderen nog steeds in armoede.
Miljoenen kinderen hebben het anno 2017 dus nog steeds heel moeilijk. De slogan van Actie4kids is “Voor jou van mij”: jouw speelgoed en geld delen met een kind, dat waarschijnlijk nog nooit een cadeautje heeft gehad. Wij van Actie4Kids doen er nog een cadeautje bij: het goede nieuws van het evangelie in de vorm van een boekje met Bijbelverhalen. Jong en oud kunnen door het vullen van een schoenendoos laten zien dat er iemand is op de wereld, die aan hen gedacht heeft.
Jong of oud, individueel of met de kerk, iedereen kan meedoen!
Ook onze gemeente doet mee. Eén doos vullen is een kleine moeite maar samen worden het vele dozen. Zo kunt u een kind in één van de genoemde landen helpen. Tot begin december kunt u een gevulde doos bij de kerk inleveren. Voor vragen over deze actie: F. Riedstra, tel. 617488
 

 
(Regio)Vespervieringen 2017 – 2018 (Regio)Vespervieringen 2017 – 2018

Er zijn voor dit winterseizoen weer 6 vespervieringen gepland.
De data zijn: 8 oktober, 12 november, 14 januari, 11 februari, 11 maart en 8 april.
De vaste aanvangstijd is: 17.00 uur.
Waar deze vieringen zullen plaatsvinden is nog een kwestie van besluit. Dat heeft ook te maken met het idee om de Mariakerk van Krewerd in de lijst van locaties op te nemen of zelfs als vaste locatie te kiezen. Dat is op dit moment nog niet duidelijk.
Er is over gesproken tijdens de evaluatie van vorig winterseizoen om de vieringen weer dichterbij een oorspronkelijke vesper te brengen. Het hart van de vesper is het voorleggen in stilte van de dag aan God, de inkeer tot jezelf zoeken en God te loven en te danken voor de dag die is geweest. Daarna ga je de avond en de nacht in. De vesper helpt ons dus om een soort omslagmoment te beleven en tot rust te komen.
Van de voorbereidings- en uitvoeringscommissie maken deel uit: Pauline van Keulen (namens Spijk-Losdorp, Tjerk de Vries (namens Delfzijl) en Lina van Zanten, Tineke en Frits Postema en Gerard Knol (namens Bierum-Holwierde-Krewerd). Diverse mensen hebben hun muzikale bijdragen geleverd aan de vieringen tot nu toe.
Nu leeft bij ons ook de vraag in hoeverre de behoefte aan dergelijke vieringen in ons midden aanwezig is. Sinds 27 september 2007 worden deze vespervieringen in onze regio gehouden. We krijgen soms ook het gevoel dat mensen iets anders willen dat meer op het vlak ligt van samenzang, orgelmuziek en andere muziek.  Wij willen graag weten hoe dit onder ons leeft en zullen zoeken naar een manier om daarop meer zicht te krijgen.
 

 
Startzondag 2017 Startzondag 2017

Thema startzondag: Kerkproeverij, een open huis.
Voorganger: Da. D. Ferwerda.
Zondagmorgen 17 september begint de startzondag in de Ark.
 Uit noord en zuid stromen de mensen binnen en worden verwelkomd met een ámuse. Namens de wijkkerkenraden heet Tjerk de Vries iedereen welkom. Hij legt het thema van de kerkproeverij uit en laat ons vele overeenkomsten horen tussen de menukaart in een restaurant en de orde van dienst in de kerk. Beide zijn gebonden aan een vaste opbouw van gerechten of onderdelen van de dienst. In de dienst werd het verhaal uit Marcus 2: 1-12  uitgebeeld en uitgelegd. Een dak boven je hoofd heeft iedereen nodig. Na de dienst was er koffie met zelf gebakken taarten of cakes.
De dag werd voortgezet in de Kruiskerk met een proeverij van activiteiten die er in de kerk dit seizoen worden georganiseerd of die nodig zijn de kerk draaiende te houden. Het Christelijk gemengd koor Soli deo Gloria geeft een kleine zangworkshop en laat enkele liederen horen. De dag wordt afgesloten met een gezellig broodbuffet.
We kijken terug op een geslaagde startzondag.

 

 
Vrouwen voor Brazilië Vrouwen voor Brazilië

De herfst is weer in aantocht: tijd om uw sokkenla weer aan te vullen met handgebreide sokken. Stop ze ook eens tussen de Sinterklaascadeaus of onder de kerstboom.
Ze kosten nog steeds € 10 en zijn te bestellen bij mevrouw Stam, tel. 618 447. De kinderen van Jardim Colonial in Brazilië zullen u dankbaar zijn.
Nieuw, nieuw, nieuw
We geven lege yoghurt-emmertjes een nieuwe, duurzame bestemming. Ze worden geverfd en versierd om opnieuw te kunnen worden gebruikt voor klein speelgoed, knikkers, haaraccessoires, in de badkamer, op de toilettafel of het bureau, in de keuken voor uw kruiden of als pollepelpot. Ze zijn ook heel geschikt om cadeau te geven als snoeppot of met een plantje of cadeautje erin. Ze zijn verschillend geprijsd. Kom tijdens de rommelmarkt/bazaar bij ons langs voor een origineel cadeau voor uzelf of iemand anders. De opbrengst is natuurlijke weer voor de kinderen van Jardim Colonial.
We houden ons aanbevolen voor uw lege emmertjes om er nog meer moois van te maken. We kunnen ook op bestelling leveren met een bepaald thema zoals cars, frozen, paarden etc. Leuk als cadeautje voor uw (klein)kind.
Namens de Vrouwen voor Brazilië
Frouwkje Klein, tel. 06 236 88 512
 

 
Orgelconcerten Farmsumer kerk

Orgelconcerten Farmsumer kerk


Nog te houden concerten in 2017 :

14 okt   Pieter Pilon CDpresentatie
26 dec  Harm Hoeve Kerstconcert (aanvang 14.30 uur)

De concerten beginnen om 20.00 uur en de entree bedraagt € 10,=.

 
MIDDENMOOT MIDDENMOOT

MIDDENMOOTMIDDENMOOTMIDDENMOOT
Al een aantal jaren komt in Noord geregeld de Middenmoot bijeen: ieder tussen de twintig en vijftig die het met de kerk of geloof nog ziet zitten is er welkom.
Het laatste jaar proberen we ook Zuid er bij te betrekken
want het is deze generatie die de Toekomst van de Protestantse Gemeente in Delfzijl moet dragen!
MIDDENMOOTMIDDENMOOTMIDDENMOOT
 

 
Vrouwen voor Brazilië Vrouwen voor Brazilië


Dankzij o.a. de sokken en de opbrengst van de rommelmarkt/bazaar/boekenmarkt zijn we in staat om binnenkort weer een mooi bedrag over te maken naar het KinderOpvangCentrum “Jardim Colonial” in Brazilië.
Allemaal hartelijk dank voor uw medewerking.
We gaan weer werken aan nieuwe voorraad om zo dit centrum te kunnen blijven steunen.
Sokken kunt u bij mevrouw Stam bestellen. Ook kunnen we bijvoorbeeld gastendoekjes en badhanddoeken  voor u versieren. Leuke cadeautjes voor de komende feestdagen.
Misschien heeft u of een van uw familieleden of kennissen nog witte gebreide of gehaakte spreien in de kast liggen. We kennen iemand die ze graag wil hebben. Lichte beschadigingen geen probleem. Die kunnen we repareren.
U kunt bellen op 06 236 88 512.
Alvast hartelijk dank namens het team van Vrouwen voor Brazilië. De kinderen in Brazilië zullen u dankbaar zijn.
Frouwkje Klein

 
De PGD in 2025 De PGD in 2025

Mijn kerk is waardevol omdat . . . .
Dit moeten we behouden in de toekomst . . . .
Zo en zo stel ik mij de toekomst van onze kerkelijke gemeente voor . . . .

Vanuir je kracht, vanuit de schat  die je in handen gegevne is, kijken naar de toekomst van de kerk. Jullie zijn het zout der aanrede en het licht van de wereld, houdt Jezus zijn leerlingen voor. Op zondat 30 oktober zijn er na de kerkdiensten twee gemeenteontmoetingen, één in de Ark en één in Op de Wierde. Hier gaan we met elkaar in gesprek over de toekomst van onze kerkelijke gemeente. De kerkenraden hebben op 9 oktober hierover ook al gesproken. Het gaat hierbij om positieve verhalen over gemeente zijn in het spoor van het evangelie. Met elkaar kijken naar wat waardevol is en proberen vooruit te kijken naar 2025. Als we die waardevolle dingen goed inzetten, waar brengt dit ons dan in de toekomst?
De werkgroep Toekomst buigt zich over de PGD in 2025. Zij zal de gesprekken op deze zondagen begeleiden.

lees meer »
 
Bezichtiging Farmsumerkerk Bezichtiging Farmsumerkerk

Na een grote restauratie i.v.m aardbevingsschade is de kerk geruime tijd gesloten geweest voor kerkdiensten en voor bezichtiging. Nu is de kerk gelukkig weer geopend voor bezichtigingen.

lees meer »